Sollicitanten selecteren met een assessment test

Bij veel bedrijven bestaat een sollicitatieperiode uit meer dan alleen een gesprek met het management. Vaak wordt er ook een assessment test afgenomen. Dit soort testen bekijkt of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde baan, en gaat soms samen met een test waarmee vaardigheden worden gemeten.

 

Een assessment test vindt meestal op een later moment tijdens een selectieprocedure plaats. Meestal hebben dan al een aantal gesprekken plaatsgevonden. Een assessment test is vaak de laatste stap in de selectie.

Een assessment test meet competenties, capaciteiten en persoonlijkheid

Met een assessment test meet een organisatie competenties, capaciteiten en persoonlijkheid. Op welke manier geeft iemand leiding? Is de verkoper goed in sales? Hoe neemt iemand beslissingen en kan de sollicitant goed samenwerken? Door de kandidaat te confronteren met een assessment test kan de organisatie een objectief beeld van de competenties krijgen.

 

Organisaties gebruiken een assessment test vooral als instrument bij de selectie van nieuwe werknemers. De testen die worden gebruikt, hangen vaak samen met de competenties die in het assessment gemeten worden. Als een kandidaat bijvoorbeeld op een positie van sales manager solliciteert, zullen ook leidinggevende competenties worden beoordeeld.

 

Assessment testen worden tegenwoordig vrijwel in elke organisatie gebruikt als een instrument tijdens een selectie procedure. Op deze manier krijgt men een objectief beeld van de kandidaten.

Uw sollicitanten testen met een assessment test

Met de assessment testen van TestGroup kunt u sollicitanten vandaag nog testen. U ontvangt direct (dezelfde dag nog) een duidelijk rapport. Zo weet u meteen of uw sollicitant beschikt over de juiste competenties, persoonlijkheid en capaciteiten.

Kosten

Bij het klaarzetten van een assessment test houden wij rekening met uw specifieke wensen. De prijs van een assessment test is afhankelijk van de gekozen testen en de te meten competenties.

Meer informatie over een assessment test?

Wil je meer informatie over de assessment testen van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

Nieuwe beroepskeuzetest: The Bridge Career | Uitleg over een online loopbaan assessment


Bekijk ook deze assessment tips: