Tijdens een ontwikkel assessment worden competenties van de medewerker in kaart gebracht, om een uitspraak te doen over de functies waar de medewerker op dat moment of in de toekomst het beste tot zijn recht komt.

 

Ontwikkel assessments worden meestal ingezet om een objectieve onderbouwing te verkrijgen voor ontwikkelgesprekken en Management Development trajecten of bij andere loopbaangeoriënteerde vraagstukken. In een ontwikkel assessment krijgt een kandidaat naast een competentiegericht interview een persoonlijkheidstest en een loopbaantest voorgelegd. Daarnaast krijgt de kandidaat een uitgebreide capaciteitentest voorgelegd, waarmee de cognitieve capaciteiten wordt bepaald.

Nieuw: Online ontwikkel assessment

Ontwikkel assessments worden vaak op papier en op locatie afgenomen. TestGroup heeft het nu ook mogelijk gemaakt om een ontwikkel assessment online af te nemen. Dit scheelt u aanzienlijk in de kosten. Daarnaast kan uw medewerker de testen op kantoor of thuis invullen. De rapportages zijn direct na het online ontwikkel assessment beschikbaar, en niet pas na een week zoals bij een normaal ontwikkel assessment.

 

Met het online ontwikkel assessment van TestGroup brengt u de potentie en de huidige prestatie van een medewerker op een specifiek competentieprofiel in kaart. Het online ontwikkel assessment maakt in één oogopslag duidelijk waar de medewerker nog ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

 

Het rapport

De rapportage van het online ontwikkel assessment is toegankelijk en makkelijk te begrijpen voor managers, medewerkers en HR-professionals. Het online ontwikkel assessment biedt concrete punten voor functioneren en ontwikkeling.

Online ontwikkel assessment bestellen

Wilt u meer informatie over het online ontwikkel assessment? Neem dan hier contact met ons op.

Zelf assessments afnemen? Volg een online assessment training | Tips voor het voorbereiden op een online assessment


Bekijk ook deze assessment tips: