Online loopbaan assessment

Een online loopbaan assessment wordt voornamelijk ingezet bij het ondersteunen van carrièrekeuzes. Het verschil met een online selectie assessment is dit assessment meer gericht is op de interesses van de medewerker en de functies of opleidingen die goed aansluiten. Een online loopbaan assessment wordt vaak ingezet bij de begeleiding van werknemers in hun loopbaan, de studiekeuze of als onderdeel van een outplacement traject.

Voordelen van het online loopbaan assessment:

  • Compleet online loopbaan assessment;
  • Inzicht in competenties en interesses;
  • Concreet loopbaanadvies;
  • Praktische ontwikkeltips op maat;
  • Indien gewenst uitvoerig advies over studiekeuze.

Het online loopbaan assessment helpt medewerkers vooral bij het maken van carrièrekeuzes, in elke fase van de loopbaan. Het is een essentieel onderdeel van loopbaanoriëntatie. Hiermee kan de medewerker meer zicht krijgen op de manier waarop meer uit een loopbaan of opleiding gehaald kan worden. Kiest men bijvoorbeeld voor een leidinggevende rol of voor een sales functie? Of is het wellicht en optie om een compleet nieuwe studie te gaan doen? Het doel van het online loopbaan assessment: achterhalen welke verandering is het meest geschikt is.

 

Het online loopbaan assessment laat niet alleen zien welke loopbaankeuze het best bij uw medewerker past, maar maakt ook duidelijk wat daar de reden voor is. Het rapport geeft inzicht in competenties, interesses en potentiele opties voor bijscholing. Het online loopbaan assessment stimuleert uw medewerker om zelf in actie te komen. Het rapport biedt daarvoor directe suggesties in de vorm van passende opleidingen en functies.

 

Het online loopbaan assessment is een online loopbaan instrument dat de uitkomst van gevalideerde testen (persoonlijkheidstesten en loopbaantesten) koppelt aan loopbaanmogelijkheden. Het resultaat hiervan is een rapportage die dient als basis voor een start van een vernieuwde loopbaan vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Het loopbaanrapport bevat een uitvoerige beschrijving van gedragsvoorkeuren en loopbaanvoorkeuren. Ook worden ontwikkellingstips gegeven. Het rapport geeft suggesties voor passende beroepen binnen of buiten het eigen vakgebied.

Voorbeeldrapport van het online loopbaan assessment

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career.

Download hier een voorbeeldrapport van The Bridge Career (havo/vwo versie).

Kosten

Bij het inrichten van een online loopbaan assessment richten wij ons op uw specifieke eisen. Het tarief van het online loopbaan assessment hangt samen met de gekozen testen.

Meer informatie over een online loopbaan assessment?

Wil je meer informatie over een online loopbaan assessment van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op

Wat is een assessment test? | Betere kandidaten selecteren met een online selectie assessment


Bekijk ook deze assessment tips: