Online assessment voor HR

In de afgelopen jaren is werk sterk veranderd door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals AI en robotisering. Banen verdwijnen, maar er komen ook steeds weer nieuwe functies voor in de plaats. Zo is het in elke industriële revolutie gegaan en zo gaat het ook tijdens de huidige, vierde, industriële revolutie. HR-medewerkers moeten ervoor zorgen dat de benodigde competenties voor het uitoefenen van nieuwe functies bij sollicitanten en medewerkers aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat HR-medewerkers nog te weinig bezig zijn met nieuwe technologieën. Nieuwe functies in een organisatie betekent ook ‘testen’ op nieuwe competenties. Een online assessment voor HR biedt uitkomst.

Wat is een online assessment voor HR?

Een online assessment wordt ook wel een e-assessment genoemd. Deze assessments bestaan meestal uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Bij ontwikkeltrajecten kan dit nog worden uitgebreid met een loopbaantest of 360 graden feedback. Voor sales medewerkers wordt vaak een online sales assessment ingezet.

 

Het zijn meestal de medewerkers van de HR-afdeling die online assessments inzetten voor selectie en ontwikkeling van kandidaten en medewerkers. Door de intrede van allerlei nieuwe functies in de afgelopen jaren, zoals data-analisten, cloudspecialisten en online marketeers, is het belangrijk dat de online assessments ‘matchen’ met de competenties die nodig zijn voor deze functies. De online assessments voor HR van TestGroup zijn zo ingericht dat ze door HR-medewerkers voor elke functie in te zetten zijn.

De voordelen van een online assessment voor HR

  • Te 'matchen' met elk functieprofiel;
  • U kunt met een online assessment voor HR veel geld en tijd besparen;
  • De assessments worden sneller afgenomen, volledig online;
  • Uw kandidaat kan dezelfde dag nog worden getest;
  • U hoeft niet te wachten op het assessment rapport, deze is direct beschikbaar;
  • Een HR-afdeling hoeft geen assessment specialisten of dure psychologen in te schakelen;
  • Alle nodige kennis al beschikbaar in het online assessment voor HR.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het online assessment voor HR is ontwikkeld door het research & development-team van TestGroup. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het voorspellen van werkgedrag door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten. Ook adviseren we vele HR-afdelingen in binnen- en buitenland over het gebruik van online assessments binnen HR.

Meer informatie over online assessments voor HR?

Wilt u meer weten over onze producten? Neem dan hier contact met ons op.

The Bridge Personality - Maatwerkrapporten | 360 graden feedback: besteed het uit


Bekijk ook deze assessment tips: