Volgens jarenlang onderzoek binnen de verkoopbranche zou 50 procent van de verkopers ongeschikt zijn voor het vak. Hoe komt dit en hoe kunt u zorgen dat u meer geschikte verkopers binnen de organisatie krijgt? Of de juiste competenties van verkopers ontwikkelt? Met het online sales assessment van TestGroup kunt u de beste verkopers selecteren en ontwikkelen.

Proactieve verkopers

Verkopen is een vak. Een goede verkoper luistert, kan goed met mensen omgaan en leeft zich makkelijk in. Hij of zij is alert, kan snel schakelen en kent alle eigenschappen van het product dat wordt verkocht. De praktijk is echter anders. De ervaring leert dat zeker 50 procent van de verkopers ongeschikt is voor het vak van verkoper. Klanten weten, door het internet, vaak meer over het product dan de verkoper zelf. Als verkoper moet je deze klanten een stap voor zijn. Proactief zijn dus. Niet afwachten maar klanten actief benaderen, bellen en reageren op sociale media. Dat heeft lang niet iedere verkoper in zich.

Het gedrag van verkopers achterhalen

Om het gedrag van verkopers inzichtelijk te krijgen en te verbeteren heeft TestGroup een online sales assessment ontwikkeld. Verkopers doen dit online assessment om te analyseren welke vaardigheden om verbetering vragen. De uitslag is nuttig voor beide partijen. Het maakt duidelijk welke competenties een medewerker moet bijleren om geschikt te zijn voor het veeleisende vak van verkoper. En als hieruit ook blijkt dat de verkoper niet op zijn plaats zit moet u daar als organisatie actie op ondernemen.

 

Uit het online sales assessment komen verschillende mogelijke uitkomsten naar voren: de verkoper is geschikt voor zijn werk, of hij heeft wat extra training en begeleiding nodig, of hij is helemaal niet geschikt als verkoper en kan beter op zoek gaan naar een andere baan. 

Online sales assessment

Het online sales assessment is een online assessment dat niet alleen inzicht geeft in persoonlijkheid, werkgedrag en competenties, maar ook het salestype van uw verkoper in kaart brengt. Is uw medewerker een Hunter, een Farmer, een Consultant of een Negotiator? Zal uw medewerker in de planningsfase hoge ogen gooien, of juist uitblinken in het maken van de deal? Het online sales assessment is het instrument wanneer u snel, maar ook op een duidelijke en betrouwbare manier antwoorden op deze vragen wenst.

Hulp nodig tijdens de ontwikkeling van commercieel personeel?

Wilt u meer informatie over onze online sales assessments? U kunt hier contact met ons opnemen.

TestGroup: AI en online assessments | Voorkom ‘false-positives’ tijdens selectie: 4 tips bij de keuze voor een online assessment


Bekijk ook deze assessment tips: