Het gebruik van een professionele beroepskeuzetest tijdens outplacement

Outplacement betekent letterlijk het ‘uitzetten’ van een werknemer bij een bedrijf. Alhoewel dit niet bepaald positief klinkt, kan de uitkomst door het gebruiken van een professionele beroepskeuzetest wél positief zijn. Omdat werkgevers om veel redenen outplacement trajecten niet zelf doen, zal de werkgever er een specialist voor inzetten. Een outplacement specialist bereidt ontslagen werknemers voor op een loopbaan bij een nieuw bedrijf.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

  1. Een outplacementtraject wordt meestal tijdens werktijd gevolgd. Het begint met een (online) assessment: wat kan de kandidaat en wat wil de kandidaat? In deze fase van de outplacement wordt een professionele beroepskeuzetest ingezet.
  2. Direct na afloop van een beroepskeuzetest krijgt de kandidaat het beroepskeuzerapport. Vaak wordt dit opgevolgd door een gesprek met een outplacement specialist.
  3. De outplacement specialist geeft de kandidaat vervolgens uitleg over de resultaten van de beroepskeuzetest. Vaak komt er niet één pas­send beroep uit de test, maar meerdere passende beroepen.
  4. Niet alle testen zijn even goed, dus het is niet verstandig om een willekeurige test op internet te doen. Veel organisaties gebruiken daarom een professionele beroepskeuzetest zoals The Bridge Career.

Een professionele beroepskeuzetest voor outplacement

The Bridge Career is een professionele beroepskeuzetest. Het is een zeer uitgebreide beroepskeuzetest (318 vragen), dit zorgt voor een zeer grondig onderzoek van de opties voor beroepskeuze. Na het invullen ontvangt de kandidaat een uitgebreid beroepskeuzerapport waarin alles staat over de mogelijke opleidingen en beroepen die het beste aansluiten bij de voorkeuren voor een vervolgstap in de loopbaan.

Voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest

Download hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest.

Download hier een voorbeeldrapport van de professionele beroepskeuzetest (havo/-vwo versie).

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gebruik van onze beroepskeuzetest? U kunt hier contact met ons opnemen.

Thuiswerken? Verbeter samenwerking met je team vanuit huis | Niet tevreden met je studie of beroep? Doe een professionele beroepskeuzetest


Bekijk ook deze assessment tips: