TestGroup is gestart met een onderzoek naar prestaties van sales medewerkers. De centrale vraag van het onderzoek is: wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van een goede verkoper? De sales medewerkers worden hierbij o.a. ingedeeld in verschillende types: Hunter, Farmer, Consultant of Negotiator.

 

Uw voordeel: een compleet assessment rapport van uw sales medewerkers. Zo krijgt u per medewerker o.a. het Bridge Personality Sales Rapport.

Case: Internationale organisatie (FMCG)

Bij een grote internationale organisatie (fast moving consumer goods) hebben ongeveer 300 sales medewerkers aan het onderzoek meegedaan. Bij deze medewerkers is online een speciaal ‘sales’ assessment afgenomen.

Vervolgens heeft TestGroup de volgende vragen beantwoord:

•    Welke sales competenties zijn aanwezig in de organisatie?
•    Zitten de competenties op de juiste plek?
•    Welke assessment scores leiden tot betere verkoopresultaten?
•    Op welke sales competenties kan getraind worden?
•    Op welke sales competenties kan geselecteerd worden?

Uiteraard werden alle gegevens anoniem verwerkt.

Gezocht!

Wij zoeken organisaties die graag deelnemen aan het onderzoek. Een unieke kans om uw sales afdeling onder de loep te nemen!  Bepalen of uw verkoper een Hunter of een Farmer is? Competenties van sales medewerkers koppelen aan sales prestaties van uw organisatie? Handvaten ontdekken t.b.v. uw sales medewerkers voor een persoonlijk ontwikkelplan?

De organisatie ontvangt een uitvoerige rapportage van het assessment. TestGroup kan aan de hand van de assessmentresultaten een complete competentieanalyse van uw Sales organisatie maken. Voorbeeldrapporten of meer informatie over het onderzoek kunt u opvragen bij Marieke Verstappen, 020-2621630. Mailen kan ook: info@testgroup.eu

 

Whitepaper 360 graden feedback | Persoonlijkheidstest beter inrichten op verkoopfuncties


Bekijk ook deze assessment tips: