De uitslag van een assessment is vaak doorslaggevend in een selectiebeslissing. Een belangrijk moment dus voor de sollicitant. De dag kan mislopen doordat kandidaten zenuwachtig zijn, slecht geslapen hebben of een mindere dag hebben. Pech voor de kandidaat en de opdrachtgever want een assessment wordt meestal niet overgedaan. Wat is daaraan te doen?

Oefenen!

  • Uit onderzoek blijkt dat deelnemers die geoefend hebben met bijvoorbeeld capaciteitentesten, hoger scoren dan kandidaten die niet hebben geoefend.
  • Deelnemers die hebben geoefend, zijn niet alleen beter voorbereid op de vragen, ze blijken ook minder zenuwachtig te zijn, waardoor ze ook beter scoren op capaciteitentesten.
  • Voor u als opdrachtgever betekent een goed voorbereide kandidaat een beter testresultaat.  U betaalt ervoor, dan wilt u ook een optimale prestatie zien van de kandidaat.


TestGroup Consulting heeft een speciale oefenpagina gemaakt voor deelnemers aan de Bridge Assessment instrumenten. Van zowel de capaciteitentesten (Bridge Ability Suite) als de persoonlijkheidstest (Bridge Personality) zijn uitgebreide handleidingen in PDF formaat beschikbaar.

Korte training: Selectie met persoonlijkheids- en capaciteitentesten | Ontvang een gratis persoonlijkheidsrapport!


Bekijk ook deze assessment tips: