Oefenen met capaciteitentesten: vijf voordelen

Het is zeker aan te raden om een capaciteitentest te oefenen. Oefenen helpt je om je resultaten te verhogen. Maar waarom moet je de capaciteitentest oefenen? Welke voordelen heeft dat? En hoe kun je de capaciteitentest oefenen?

Voordelen

  1. Het oefenen van een capaciteitentest zal er niet voor zorgen dat je in een keer een stuk slimmer wordt. Het oefenen van een capaciteitentest zorgt er wel voor dat je je vaardigheid met dit soort testen verbeterd. Door te oefenen ga je namelijk sneller verbanden en patronen zien die nodig zijn om sommige testen te maken.
  2. Een ander groot voordeel van oefenen is dat je weet wat je kunt verwachten. Heb je nog nooit een cijferreeks opgelost en je gaat er nu ineens een aantal maken onder tijdsdruk, dan zal het moeilijk zijn om het beste uit jezelf te halen.
  3. Door te oefenen ga je je zekerder voelen over het maken van een capaciteitentest (net als met het oefenen van een presentatie), hierdoor ga je beter presteren.
  4. De capaciteitentest oefenen zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en hoe je de vragen het best op kunt aanpakken. Heb je nooit eerder dit soort vragen gezien, dan krijg je ineens te maken met nieuwe vragen en situaties. Dan moet je tijdens het maken van de test nog uit gaan zoeken hoe je de situaties het beste kunt aanpakken.
  5. Tijdens het oefenen kom je er ook achter of je goed of slecht bent in bepaalde onderdelen. Misschien start je de capaciteitentest met een onderdeel waar je niet zo goed in bent. Als je eerder deze testen hebt gemaakt, dan weet je dat er verderop in de test nog onderdelen volgen waar je wellicht wel goed in bent.  Het is vervelend om de test te beginnen met een onderdeel waar je niet goed in bent. Beter even oefenen dus!

Wil je meer informatie over de capaciteitentesten van TestGroup? Neem dan hier contact met ons op.

 

Meer informatie over het oefenen met capaciteitentesten? Kijk dan hier op onze oefenpagina.  Een aanrader voor het oefenen met capaciteiten is ook het assessment boek van Wim Bloemers.

De beste verkopers selecteren met een persoonlijkheidstest | Hoe ontvang je 360 graden feedback?


Bekijk ook deze assessment tips: