Is uw verkoper klantgericht? Breng het in kaart met 360 graden feedback

Is uw verkoper echt klantgericht? Heeft uw account manager het vertrouwen van de klanten? Wordt uw organisatie gebeld als klanten een probleem hebben? Op dit soort vragen kunt u eigenlijk alleen een antwoord krijgen als u klanten betrekt in de beoordeling van uw verkopers.

 

De perfecte tool hiervoor is 360 graden feedback.

 

Bij 360 graden feedback worden medewerkers beoordeeld door meerdere personen, zoals managers, directe collega’s en ondergeschikten. Met het 360 graden feedback systeem van TestGroup is het nu ook mogelijk om klanten en leveranciers uw medewerkers te laten beoordelen. De 360 graden methodiek wordt steeds vaker gebruikt om beslissingen aangaande beloning en promotie op te baseren.

 

Met name verkopers hebben baat bij regelmatige feedback over hun presteren. En wie kan dat nou beter doen dan een klant? Deze werkt immers samen met uw verkoper en heeft zo een goed beeld van diens functioneren.

 

Verkopers zouden eigenlijk eens in de twee of drie jaar met behulp van de 360 graden feedback methode een blik in de spiegel moeten werpen. Zo maken ze eigenlijk een rondje in de omgeving, op werk, wellicht privé en dus ook bij klanten. Hierbij wordt in kaart gebracht wat ze goed doen en wat ze juist kunt verbeteren. Dit zorgt ervoor dat verkopers een realistischer beeld van zichzelf krijgen.

 

Sales managers en commercieel directeuren krijgen zo waardevolle informatie over de prestaties van hun verkopers. Dit kunnen zij weer gebruiken voor de inzet van training, begeleiding en beoordeling.

 

Meer informatie over 360 graden feedback

Wilt u meer informatie over 360 graden feedback? U kunt hiervoor onze whitepaper over het succesvol toepassen van 360 graden feedback bekijken. Deze treft u hier.

 

Wilt u meer weten over onze diensten & producten? Neem dan contact met ons op.

360 graden feedback: wie gaat er beoordelen? | Nieuwe beroepskeuzetest: The Bridge Career


Bekijk ook deze assessment tips: